SS21 - Moden bliver;

SMILY – en usynlig tandretning #2

Indlægget indeholder reklame, da jeg har fået rabat på min behandling. 

Mit 2. besøg hos SMILY samt udlevering af skinner

Idag er endelig dagen hvor mit behandlingsforløb hos SMILY begynder. Rejsen til flotte lige tænder er hermed begyndt, og jeg har glædet mig SÅ meget!


Jeg har været inde hos SMILY, for at få min usynlig bøjle sat på mine tænder, samt fået udleveret alle mine fremtidige skinner. Jeg skal nemlig selv skifte skinne/bøjle hver 14. dag hvilket jeg synes er rart, når jeg nu bor et stykke væk fra klinikken. Jeg har hele dagen været mega spændt og nervøs. Jeg vidste at der skulle sættes attachment på nogle af mine tænder, og jeg vidste også at der skulle files lidt mellem mine tænder. Det var nok dét jeg frygtede mest.. altså at de skulle slibe mine tænder. Jeg har på ingen måder tandlægeskræk (så jeg var ikke nervøs for om det ville gøre ondt) men mit værste mareridt var at ende med sådan nogle bittesmå mælketænder som mine børn har. For det ville se helt forkert ud..

 

Sådan foregik det:

Jeg kommer ind på klinikken og ligger mig i tandlægestolen. De viser mig mine skinner, forklarer mig om forløbet (én gang til) og så begynder de påsættelsen af mine attachments. Jeg skal have fem på i alt. To i overmunden og tre i undermunden. Det gør ikke ondt, og det tager ikke mere end 20-30 minutter.

De filer mellem mine tænder med noget der minder om tandtråd. Det er altså minimalt hvad de filer, men de gør det for at skille mine tænder ad (så mine fire fortænder i undermunden ikke hænger sammen som én tand) så de kan rykke sig med hjælp fra den usynlige bøjle. Jeg kan altså ikke se forskel på mine tænder, fra før de filede og så til nu hvor de har filet dem. Dét er jeg virkelig lettet over! 🙂

Da de var færdige med deres “tandlæge-arbejde” gav de mig skinnerne på, og så bad de mig om selv at tage dem ud. Jeg blev altså bare kastet ud i det. Dét kan jeg godt lide! For på den måde lære jeg bedst.

Jeg indrømmer, jeg synes det var svært at få dem ud. Der var spyt/savl/mundvand (kald det hvad du vil) som gjorde plastikken glat at røre ved, så mine fingre havde ikke særlig nemt ved at tage fat. Men det lykkedes! Det var jo nyt det hele og jeg skulle lige lære det. Jeg snakker sjovt, jeg læsper og savler, men det er heldigvis helt normalt, for bøjlen har taget tungens “plads” og det skal den lige vænne sig til 😉

Inden mit besøg, vidste jeg ikke hvor lang en behandlingstid det krævede for at rette mine tænder, så da de sagde 44 uger fik jeg lidt et chok. Det var lidt længere tid end jeg havde “regnet med”, men det er okay.. Tiden flyver, det ved specielt dem med børn, så inden jeg får set mig om er de 44 uger gået. Jeg skal have 16 skinner på i overmunden og 22 skinner på i undermunden.

Dag 1.
Mine tænder er ømme, men slet ikke så meget som jeg havde regnet med. Det er faktisk overraskende nemt at holde ud. De bliver ømme når bøjlen kommer på, men efter en halv time har jeg vænnet mig til det og mærker derefter ikke noget. Jeg øver stadig i at tage skinnerne af, det gør en smule ondt at få dem løsnet af mine attachments. Det er dog mega nemt at sætte dem i.

Dag 2.
Min tunge er øm. Sådan vanvittig øm. Den føles som én stor hudafskrabning som hver gang jeg snakker, bliver slæbet med sandpapir. Holy shit det gør ondt! og jeg fortryder i øjeblikket at jeg gik ind til det her. Mit tandkød/indersiden af mine læber er også lidt medtaget af det nye som pludselig er i min mund. Jeg har googlet og fundet ud af at det er helt normalt, og at man med fordel kan slibe kanterne på sin bøjle med en neglefil, de steder hvor man føler læberne rammer. Dét har jeg gjort, og det virker altså 🙂

Jeg har lidt svært ved at drikke/synke med mine skinner i, så det øver jeg i disse dage. Jeg oplever virkelig sult, da jeg er vandt til at snacke den i løbet af dagen. Men det er heldigvis en dårlig vane som jeg gerne vil af med, så jeg spænder lige balderne sammen og holder ud. Mine læber er virkelig tørre og jeg skal lige finde fidusen i at fugtet dem, og så har jeg fundet ud af at jeg aldrig nogensinde skal have noget som helst sprøjtet i mine læber. Skinnen fylder så minimalt i min mund, og alligevel ændre min profil sig ret meget når jeg har bøjlen i. Mine læber synes større, og det er ikke til den positive side..

Dag 3 + 4. 
Det hele går bedre, og der er lys for enden af tunellen. Hverken mine børn, kæreste eller andre kan se, om jeg har min bøjle på eller ej. Den er virkelig carmofleret godt – præcis som lovet.

Jeg er ret opmærksom på at mine skinner sidder helt korrekt når jeg sætter dem i. Jeg fik nemlig googlet mig til en (som har fået invisalign et andet sted) at hun måtte hoppe 7 skinner tilbage, da hendes ikke havde siddet rigtigt og derved ikke rykket hendes tænder som de skulle. Man kan selvfølgelig ikke spå om hvordan ens tænder samarbejder i sådan et tandretningsforløb, men man kan i hvertfald gøre sit bedste for at hjælpe dem på rette vej. Derfor bider jeg i kanten af et håndklæde (et rent et, bare rolig 😀 ) når jeg har muligheden, og på den måde for presset skinnerne ekstra godt ned og får dem sat ordenligt på plads.

Dag 5 + 6.
Det strammer ikke mere, hvilket er et godt tegn. Så har tænderne nemlig rykket sig det de skal, og nu skal de have lov til at finde deres nye plads inden næste skinne skal på, som rykker dem et tak tættere på drømme smilet. Min tunge er ikke øm mere, jeg kan nu spise og drikke (uden skinner) uden at noget føles ømt. Jeg kan også drikke vand med skinnerne i, uden problemer. Alt er godt!

Dag 7.
Jeg er glad! Sådan helt nede i maven over at jeg endelig er i gang med min tandretning. Dagene flyver (måske det bare er her i starten man har den følelse) men det er virkelig lækkert! Jeg er glad for måden det fungere på, at man skifter hver 14. dag. Det giver virkelig en følelse af at man er ét skridt tættere på målet. Jeg glæder mig til at skulle skifte skinne, til at det “strammer” lidt igen, og at kunne se at det hele “går efter bogen”.

Dag 14.
Jeg snakker helt normalt igen. Jeg læsper kun en lille smule, hvis jeg snakker for stærkt og glemmer at synke mit mundvand. Men ellers er der intet. Jeg lægger ikke mærke til mine skinner mere, faktisk føler jeg mig helt nøgen de timer hvor jeg har dem ude. Jeg overholder mine 22 timer, og det er faktisk lettere end forventet. Jeg har dem ude 3 x 30 minutter og det fungere rigtig godt. Jeg drikker kaffe, ca. en halv time inden jeg tager dem ud for at spise morgenmad. På den måde kommer mine tænder ikke til at ligge i et “kaffe-bad” som giver misfarvninger.

OBS. Jeg drikker lunken kaffe uden sukker – så det er lige efter bogen. 

Jeg er virkelig glad og taknemmelig for forløbet indtil videre.

Jeg har netop skiftet til skinne nr. 2 ud af 22. Det strammer lidt, men det betyder heldigvis at det virker.
Det strammer de første 3-5 dage når man skifter til en ny skinne, og i den periode har man ikke lyst til at tygge i hårde ting som f.eks knækbrød. Jeg har i hvertfald ikke. Og hey! Så har jeg tabt de sidste graviditetskilo her knap 5,5 måned efter fødslen. Så det er da endnu en glæde ved at have bøjle på.

Husk at skifte skinne hver 14. dag

Jeg har sat en alarm på min telefon som påminder mig hver 14. dag når jeg skal skifte skinne. Så er jeg nemlig sikker på at huske det. Udover det, så får jeg også en påmindelse på mail fra SMILY, omkring skiftedag.

Jeg børster tænder hver gang jeg har haft skinnen ude for at spise. Man kan godt nøjes med at skylle sin mund + skinne, men når jeg alligevel er hjemme kan jeg lige så godt børste dem. Jeg skal dog have anskaffet mig et  kit” til når jeg ude. Måske en rejsetandbørste, et lille spejl eller noget i den duer.

De første 3 uger har været lettere end jeg havde regnet med, og på nuværende tidspunkt kan jeg ikke komme på nogle “ulemper” ved at skulle have denne form for tandretning. Ej heller at det er SMILY som foretager den. Jeg er virkelig glad og tilfreds indtil videre.

Har du spørgsmål omkring SMILY, et tandretningsforløb eller andet, så vil jeg hjertens gerne prøve at svare så godt jeg nu kan.

Fun facts: Man kan ikke fløjte med skinnerne i 🙂

Kh Nathasja

Du kan læse indlæg nr. 1 ved at trykke her.
Du kan løbende se video/billeder på min instagram profil under højdepunktet “SMILY”.

2 kommentarer

 • Line

  Du skriver du bider i et håndklæde for at sikre de sætter sig ordentligt på plads? Har du ikke chewies du tygger i når du tager skinnen på? Det bruger jeg og de fungerer fantastisk😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nathasja

   Nej det har jeg ikke, men nu googlede jeg lige, og de ser mega smarte ud! sådan nogle må jeg hellere få bestilt 🙏🏼 Tusind tak 😌

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SS21 - Moden bliver;